Tuesday, July 31, 2007

Ja vähän lisää uusia neuleita. And some more knits.

Edellisessä postauksessa viittasin muutamaan lähes valmistuneeseen neuleeseen. Tarkalleen ottaen niitä on 2 kpl..

2 more knits ready in summer time..

swallowtail1
swallowtail2

Swallowtail Shawl IK Fall 2006:sta. Tein sen huomattavasti isompana kuin alkuperäinen ohje, laskin sopivan kuvioiden stemmautuskohdan olevan kun puikoilla on 315 s. Tosin reunakuvio vaati vielä pientä sopeutusta.. lankana Pirtin villalanka 90tex x2, puikot metalli Addit 3,5 120 cm pitkinä. Pitemmät puikot todella helpottavat loppuvaiheessa kun silmukoita on paljon. Kooltaan huivi on n. 2 m x 1 m eli varsin iso.

Swallowtail is a lot bigger than original, 2 m x 1 m.

marokko1

Toinen valmistunut on neuletakki Moda 3/2006: #22. Lankana Gedifran Marokko, puikkoina Addi puu 5.

Olen selaillut taas vanhoja Moda -lehtiä, ja nyt niissä silmää miellyttävät Gedifran mallit. Kummallista, kun tutuissa lehdissä on uusia malleja. Muuttuuko oma maku vai onko mulla vain niin selektiivinen silmä ? Muoti muuttaa silmää ??

While reading old knit magazines, it's odd to find "new" designs. Is my fashion taste changing ? Or do I have a selective eye or what ?

Nyt UFOja on enää alle 10. Aloitin myös yhden uuden neuleen.
Less than 10 UFOs. One new on needles.

5 comments:

Anonymous said...

Todella upea huivi! Tuo ohje pitäisi hankkia, tosin to do -lista on jo sellaisissa mitoissa, ettei sillä ole mikään kiire.

Anonymous said...

Molemmat neuleesi ovat kivan näköisiä. Olen havainnut saman, että vanhoissa lehdissä on malleja, joita ei ole aiemmin huomannutkaan.

Tanja said...

Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa; yritän ehtiä myös neuletapaamiseen.

Oletpa ollut taas aikaansaava; kaunis huivi!

Anonymous said...

heippa,
minä täällä töissä otan rentoutusvartin aina silloin tällöin ja katselen sinun sivujasi. Hienoja käsitöitä, kertakaikkiaan. Näiden innostamina kevään aikana on alkanut tulla minultakin vaikka mitä: sukkia ensin pilvinpimein, villa- ja puuvillapaitaa itselle ja tyttärelle, villatakkeja ja nyt sitten huiveja kuin tuskassa. Ja kaikki vain siitä, että törmäsin sinun sivuihisi alkukeväästä. Nyt odotan saavani uusia vinkkejä jo - olen niin onnellinen kun uusi sivu ilmestyy blogiisi! Joku odottaa sinun viestiäsi. Huomaan myös miten ihana maailma netissä käsityönharrastajaa odottaa. Mutta: mistä olet tilannut ulkomailta lankoja? Jotenkin USA tuntuu liian kaukaiselta, mutta oletko sieltäkin tilannut? Ja miten nämä onnistuvat? Anna vinkkejä... sillä kaupat ovat ahdistavan yksipuolisia kun vertaa nettiin..... terv. Piiku

Anonymous said...

Aivan ihastuttava huivi!