Sunday, May 17, 2009

Ufot etenevät ja tehty 25 op erilaisia opinnäytteitä

Viime viikot on menneet koulutöiden loppuunsaattamisessa työn ohessa: kuluneen 2 viikon aikana olen palauttanut 15+5+5 op erilaisia töitä.

Ufot ovat vähän saaneet väistyä, jatkuen tämän kuun loppuun asti. Aloitin vielä eilen viimeistä 5 op työtä tälle keväälle. Toisaalta vuoden saldo = 45 op, työn ohessa !! Vähän mä oon ylpeä ittestäni !! Onneksi Fufo -projekti jatkuu kesäkuun loppuun, keskityn sitten kesäkuussa käsitöille.

Kuitenkin sain ufon 3 valmiiksi: irroitin hihat ja neulasin niitä pyöriöihin löytääkseni luonnollisen hihan laskeutumisasennon. Sitten purkua, ja uudelleen neulomista, pyöriöstä katosi 10 senttiä ! Uudelleen kiinnitys ja prässäys, ja nyt on ok. Seuraavaksi aprikoin, arvaisiko värjätä -> seuraavaan värjäyssatsiin lähtee tämän langan mallitilkku mukaan. Sorbet on sekoitelankaa, 73% pvl + 27% akryylia, joten värin sitoutuminen täytyy kokeilla. Työ tehty 4,5 puupuikoilla, detaljit Ravelryssä.

001

002

Takin reunat on neulottu nurinperin: taitteet on tehty nurjina kerroksina, ja lopuksi käännetty oikealle puolelle ja virkattu aloitusreunastaan kiinni. Tuntuu olevan ryhdikkäämpi eikä kurmuile kuten oikeilla kerroksilla tehty.

003

Ufo 5 etenee myös, hihat lähestyvät kainaloa..

004

5 comments:

juli said...

Kiva takki! Ihan en sisäistänyt miten olet etukaitaleet tehnyt. Jaksatko vääntää mulle rautalangasta?

Villa Lankala said...

Kaunis takki! Tuo reunuksien kääntäminen on hyvä keksintö.

Linne said...

käänne: luodaan silmukat, neulotaan 4-8 krs nurjaa työn oikealla puolella, tehdään *2 n yht + lk* -kerros, taas 4-8 krs nurjaa, ja sitten aloitetaan oikea neule oikealla puolella. Kun on valmis, käännetään päärme oikealle puolelle ja kiinnitetään virkaten piilosilmukoilla työn oikealta puolelta, selvittikö yhtään ?

Tintti said...

Takista tuli todella upea!
Tuota reunaa täytyy kokeilla, niin ehkä ymmärtää :-)

juli said...

Kiitos Meri, nyt havainnollistin homman. Onkin nerokas aloitus, lopputulos on hyvä.