Wednesday, January 11, 2006

Kesäpläjäys eli kuinka sisäinen vuodenaika ei vastaa ulkoista todellisuutta

Mulla on ongelma. Käyn kesäaikaa - neuleissa. Ihan samalla tavoin neulon paksuja villapaitoja heinäkuussa (mikä mm. viime kesänä aiheutti venelaitureissa muissa venekunnissa huvia ja kysymyksiä 8-) ).
Aloitin ensimmäisen ensi kesän käyttöneuleen - marraskuussa (sininen pinossa). Sen jälkeen syntyneet kesäneuleet: valkoinen, kaksi kirjavaa (toinen esitelty aiemmassa postauksessa) ja okra.
Mikään villainen ei innosta pätkääkään. Mutta kaupat eivät ymmärrä mua ! Ei sieltä vielä saa kesälankoja - täytyy neuloa edelliskesäisiä valikoimia :-( (onneksi ymmärsin hamstrata :-D)
Lankakauppias (Espoossa) sanoi tosin, ettei vara venettä kaada... (vai onko kyseessä ylikorostunut turvallisuuden kaipuu ?)

... onneksi en sentään pukeudu sisäisen neulekauden mukaan ...

No mutta neuleisiin - tässä pläjäys:
kesäpino06
Päällimmäisenä hihat, jotka odottavat etu- ja takakappaletta - teen tässä järjestyksessä kun lankaa ei ole saatavissa lisää. Ovat samaa lankaa kuin alin pusero.
Sitten jo aiemmin esitelty kesätoppi (toimii hyvin myös jakun alla), sininen Kotiväki -toppi, valkoinen toppi, okra lyhythihainen ja kirjava toppi. Johan on perhana jos ensi kesää ei näillä pärjää ... puhumattakaan siitä mitä ehtii vielä valmistua...
sinivalko1
Sininen on Novitan kotiväkeä, valmistui joulukuussa, ollut käytössä ja pestykin pari kertaa (40c). Ohje 90 -luvun Novitasta. Valkoinen on Stahlin Barocoa (100% pvl nauhalankaa), odottaa viimeistelyä ja ohje 90-luvun alkupuolen Novitasta.
valko1
okrakirjava
Okra on Gedifran fifty-fiftyä (todella pehmeää, 50% pvl+50% pc), neule sai loppulangoista seurakseen huivin, joka toistaa helman pitsineuletta. Ohje on Sandrasta 07/08.2002. Kirjava toppi on OnLinen vision -nauhalankaa (37% pvl, 36% pc+27% pa) ja ohje oma. Sivussa 20,2n neuletta. Sopivat myös jakun alle.
okra1
kirjava1

Tuumaamisen alla on tuon ruskeakirjavan jakun lopullinen muoto: bolerotyyppinen vai pitkä kapea. Isorintaiselle pitkä kapea olisi pukevampi...

Muista neuleista:
Piposwapin pipo on lähtenyt puikoille, mutta vaatii edelleen kehittelyä. Bubblesta tein mallitilkun - siitäkin tulossa toppi (!). Koreissa odottelee lisäksi ainakin 10 keskeneräistä neulomusta ...

Muuta:
Esseiden kirjoittaminen tökkii. Pakko alkaa vaan vääntämään...

No comments: